You are currently viewing Kilpailutoimikunnan terveiset

Kevät etenee ja sen myötä myös kilpailukalenteri on saanut muotonsa tulevalle kaudelle. Kovin suuria mullistuksia ei ole luvassa, sillä perusrunko on perinteinen, pienillä muutoksilla höystettynä. Tavoitteena on ollut tarjota jokaiselle jotakin ja sopivassa määrin.

Kalenterista löytyy tasaiseen tahtiin lyöntipelikisoja, hauskoja parikisoja ja viikkokisoja. Myös he jotka eivät niin välitä kilpailuista on otettu huomioon, sillä yhteislähtö ja tupla-viikonloppu kisoja on yritetty karsia. Näin kilpailut eivät tule tukkimaan kenttää niin pahoin.

Perinteisissä sponsorikilpailuissa on tulevana kautena kaksi sarjaa; lyöntipeli ja pistebogey. Tämä lisää varmasti kisaamisen mielekkyyttä kaikilla, tasoituksesta riippumatta. Tavoitteena on saada yhtä paljon osallistujia molempiin sarjoihin, joten sarjojen HCP rajaa saatetaan hieman säätää kauden edetessä.

Uusi tuttavuus tällä kaudella on WAGC (World Amateur Golfers Championship) järjestämä Liigakierros viikkokilpailu. Lyhykäisyydessään se tarkoittaa, että ma-to aikana voi pelata kuinka monta Liigakierrosta kuin haluaa ja pelaajaan viikon paras pistebogey tulos otetaan huomioon. Kahdeksan viikon rupeaman jälkeen viikkopisteet lasketaan yhteen ja klubin kolme parasta pääsee edustamaan seuraamme kansalliseen finaaliin, sieltä ovet on auki kansainväliseen finaaliin Malesiaan. Lisää infoa täältä: https://www.golfliiga.fi/viikon-liigakierros/

Miesten Pirilö Cup saa uuden ilmeen tänä kesänä. Voittaja ratkaistaan perinteisen kaavan mukaan match play kisan muodossa, mutta alkusarja muuttuu. Jokainen pelaaja saa pelata viisi (5) kierrosta haluttuna ajankohtana, joista huonoin kierros poistetaan yhteenlaskusta. Näin ollen neljän (4) kierroksen HCP lyöntipelitulos lasketaan yhteen. Alkusarjan neljä parasta etenee loppukesän välieriin ja kilpailu huipentuu finaalilla ja pronssiottelulla. Pyrimme tekemään tulosseurannasta mielenkiintoista alkusarjan osalta, ottamalla puttigriinin Leaderboardin käyttöön.

Voi siis todeta, että vaihtoehtoja löytyy kilpailuhenkisille ja ei pelkästään viikonloppuisin. Tuleva kesä on myös JPG:n 40 juhlavuosi, jota juhlistamme juhlakisalla 21. heinäkuuta. Tämä ja eteenkin elokuun toisena viikonloppuna järjestettävät junioreiden FT ja JCT kilpailut vaativat talkoohenkeä.

Nyt ei muuta kuin puhdistamaan pölyjä pois golfbägistä ja hiomaan svingiä pikkuhiljaa kuntoon. Toivotan kilpailutoimikunnan puolesta mukavaa kesän odotusta. Tapaamme pian Pirilössä!

Kevätterveisin,

Jukka Taivassalo / Kilpailutoimikunta