Du visar för närvarande Tävlingskommitténs hälsning

Våren framskrider och tävlingskalendern har såväl fått sin form för kommande säsong. Det blir inga stora förändringar, grunden är densamma som tidigare, dock med lite utvecklade nyanser. Målsättningen är att erbjuda något för alla och i rimlig mån.

I kalendern finns slagspelstävlingar, roliga par tävlingar och veckotävlingar i jämn takt. Dom som inte är så ivriga på att tävla har också tagits i beaktande. Vi har försökt minska på gemensamma starter och undvika dubbla tävlingar på veckosluten, för att hålla banan öppen så mycket som möjligt.

De traditionella sponsortävlingarna har denna säsong två klasser; slagspel och poängbogey. Detta gynnar säkert alla tävlande, oberoende på vilken nivå man spelar. Som målsättning är att få jämt antal tävlande i båda klasserna, så HCP gränserna kan behövas justeras under säsongen.

En ny bekantskap för denna säsong är veckotävlingen Viikon Liigakierros, organiserad av WAGC (World Amateur Golfers Championship). I sin korthet betyder det att man kan spela hur många “Ligarundor” man vill från må-to. Det bästa individuella poängbogey resultatet räknas. Efter åtta veckor räknas veckopoängen ihop och klubbens tre bästa får inbjudan att representera föreningen i den nationella finalen. Därifrån är dörrarna öppna till den internationella finalen i Malaysia. Mera info finns här: https://www.golfliiga.fi/viikon-liigakierros/

Herrarnas Pirilö Cup kommer att få ett ansiktslyft. Vinnaren koras enligt tradition med match play spelformen, men grundserien förnyas. Varje spelare får spela fem (5) rundor på valfri tidpunkt, varav den sämsta rundan slopas från slutställningen. Detta betyder att de fyra (4) bästa rundornas sammanlagda slagspel HCP resultat räknas ihop. Grundseriens fyra bästa tar sig vidare till sensommarens semifinaler och tävlingen kulminerar med final och bronsmatch. Vi kommer också att göra resultat uppföljningen intressant, med att ta i bruk leaderboarden vid puttgreenen.

Följaktligen så finns det många alternativ för de tävlingssugna och inte bara på helgerna. Den kommande sommaren är också JPG:s 40:e jubileumsår, som vi firar med en jubileumstävling 21 juli. Denna och framförallt juniorernas FT och FCT tävlingar andra veckoslutet i augusti kräver gedigna talkoinsatser.

Se till att börja putsa dammen av klubborna och småningom finslipa svingen. På tävlingskommitténs vägnar önskar jag en trevlig väntan på sommaren. Vi syns i Pirilö!

Vårhälsningar,

Jukka Taivassalo / Tävlingskommittén