Du visar för närvarande Tävlingskalendern publicerad

Våren framskrider och tävlingskalendern har såväl fått sin form för kommande säsong. Det blir inga stora förändringar från tidigare och målsättningen är att även i år erbjuda något för alla.

I kalendern finns slagspelstävlingar,  par-tävlingar och veckotävlingar i jämn takt. Den huvudsakliga tävlingsdagen är onsdag och lördag. Anmälningstiden för helgtävlingarna utgår föregående dag kl. 12:00. Så anmäl dig i tid, så hinner tävlingsledaren i sammarbete med caddiemaster få startlistorna och scorekorten färdiga i god tid.

Största delen av sponsortävlingarna har denna även säsong två klasser; slagspel och poängbogey. Detta gynnar säkert alla tävlande, oberoende på vilken nivå man spelar. Målsättning har varit att få ett jämt antal tävlande i båda klasserna och HCP gränsen 12,5 har visat sig vara fungerande.

Vi kommer att testa ett nytt upplägg för Pirilö Cup i traditionell match play anda. För att sparka igång cupen ordentligt har en starthelg reserverats för tävlingen i början av juni. Mera info om spelformen i Pirilö Cup kommer senare.

Senaste tidens samtalsämne har varit regelförändringarna för 2019. Tävlingskommittén kommer att ordna två regelkvällar (en på svenska och på finska) före säsongen startar på allvar. Där gås igenom se viktigaste förändringarna. Om du inte kan närvara så hittas det dock massivs av info på nätet. T.ex. på JPG:s Facebook sida finns julkalendern med Golfförbundets videon. Nedan länken till den finsk översatta Regelboken för 2019 och sammanställning av de nya reglerna i förenklad form. Det finns även en gratis mobil app för Rules of golf 2019 och den fås även på svenska (dock inte på finska ännu).

Golfin säännöt 2019

Expertgolf – Regelförändringar 2019

Tävlingskalendern hittas på denna sida uppe till höger Tävlingar | Tävlingar i Nexgolf 

 

Se till att börja putsa dammen av klubborna och småningom finslipa svingen. På tävlingskommitténs vägnar önskar jag en trevlig väntan på sommaren. Vi syns i Pirilö!

Vårhälsningar,

Jukka Taivassalo / Tävlingskommittén