Skåp, bollar och nycklar

  • Det finns ännu några lediga förvaringsskåp att hyra i förrådet bredvid rangen.
  • I stället för att mata bollautomaten med mynt och poletter kan du köpa en magnetknapp som kan laddas med 5-25 korgar med bollar.
  • Visste du att du kan lösa ut en egen nyckel så att du kan använda WC även när klubbhuset är stängt?

Slopetabell för banan

JPG på Golfpiste

Boka tid i NexGolf

Aktuellt

Aktuellt

Bankommittén informerar

Bakommittén vill informera om vårens arbete som gjorts på banan. För att få mera solljus på trettonde hålets green har det gallrats mellan 13-14, detta kommer medföra skador på fjortonde hålets ruffkant, skadorna repareras i mån av möjlighet när banan torkar. Barkutkörningen på hål 4, 8 och 9 har även den medfört mindre skador på fairway, samma sak här, skadorna repareas när banan torkat. Gallring av skogen vid infarten samt rangens högersida har även blivit gjord, detta borde inte påverka rangens verksamhet när vi kan öppna den.

Vi hoppas våra medlemmar har översyn med dessa skador som uppkommit, allt görs för att förbättra banan och reparera de uppkomna skadorna.
Rangen förblir stängd ännu tills den torkat upp mera, vi meddelar när rangen är möjlig att öppna för självplock.

***

Banmästaren tar gärna emot hjälp med diverse vårsysslor på banan. Han är på plats nästan varje dag, så dyk gärna upp till verkstaden eller ring Turbo på 050-0818488.

Tävlingskalendern 2021 publicerad

Säsongens tävlingskalender är publicerad och finns på hemsidan och Nexgolf.  Nya nationella tourerna är WAGC helgen och Naisten Pankki Open, vi står även värdar för Senior Alue Tour i sommar.

Vi följer det fungerande konceptet med lite allt åt alla. Ett par nya lagtävlingar är 3-personers scramble som öppningstävling och Hickory Best Ball i augusti. Individuella helgtävlingarna spelas till största del i två klasser och i några tävlingar spelas slagspelet från back tee. Sammarbetet med Kokkolan Golf fortsätter även i år och JPG Match Play finns på schemat.

Resultatservicen fortsätter i Mobile Scores, förutom på WHS klubbtävlingar med fria starter. Klubbtävlingarnas resultat förs också in i en rankingtabell där de tio bästa resultaten räknas och årets klubbspelare koras på senhösten. Alla 5-seuran Senior Tour deltävlingar finns nu i kalendern och anmälan kan göras i Nexgolf.

I väntan på en aktiv golfsommar,
Tävlingskommittén

Tävlingar i Nexgolf

Det händer på banan

Bankommittèn forsätter jobbet med att förbättra banan och områden kring banan. Hösten 2020 påbörjades förbättring av parkeringen, stigar på banan, dränering, golfbilparkering och första steg mot en ny maskinhall. Även taket på gamla rian blev utbytt. Nyligen har en del skogspartier blivit påfyllda med bark.
Denna vår kommer förhoppningsvis första talkot kunna hållas 23-25.4. Där hoppas vi kunna färdigställa parkeringen, förnya utedasset på hål 5 och förnya bakväggen på rian.
Som bäst förnyas situtationsplanen runt klubben och maskinhallen då främst för att få in rangetaket och nya maskinhallen.
Vi hoppas kunna börja markarbetet med maskinhallen och rangetaket under 2021.
Banan slopades om förra sommaren och den nya slopen tas i bruk. Tack vare lite omklippning av fairway och längd justeringar på några hål bibehålls slopen på samma nivå.
I samarbete  med tävlingskommittén har även banrankingen korrigerats till kommande säsong. Allt detta görs nu på samma gång så när vi i sommar spelar borde slopen och hålrankingen stämma bättre med verkligheten. Nya kankartor är på gång och slopetabellen på hemsidan är nu uppdaterad.
Den sak som alla medlemmar kommer att märka är att vi övergår säsong 2021 till nummer tee markeringar. Var man från och med i år spelas banans läng istället för färg.
Vi fortsätter jobbet för att förbättra våran bana säsongen 2021 och bankommittèn hoppas få hjälp av så många medlemmar som möjligt.
/Bankommittèn

Vinter talko 2021

Bankommittén vill meddela att dessa tre områden för röjas vinter 2021. Vi hoppas det finns energi och vilja att hjälpa med att ta bort träd och sly i de områden som finns på bilderna nedan.
Inget officielt talko på detta utan den som vill får på egenhand gå ut och jobba.
/Bankommittén
Området på hål 3 får röjas vintern 2021. Sly och träd som hänger över banan får tas bort ca. 1 m på granntomten. Ris och träd som tas bort läggs i högar på bana 3 ruffkant.
Området mellan hål 14 och 15 får röjas. Sly och mindre träd får tas bort. Större sly samlas upp i högar.
Området mellan hål och och 12:s väg får nu röjas. Vi har räknat med att ca. 30% av ris och träd får tas bort vintern 2021. Ris och träd som tas bort läggs i högar på bana 15 i ruffkanten.

Tävlingar

Tävlingar

Det finns inga kommande tävlingar.